На гости в Своге(България)

Във форума на нашия сайт има специална тема за гостувaнето на учениците от Твърдица в Своге(България). Актуалната дискусия може да се проследи на този адрес >>

Цитирам няколко от изказванията на домакините от Своге.

На трети март, националния празник на Република България в нашия град - Своге ни посетиха нашите сънародници от Твърдица (Молдова). Аз съм учител в училището в което гостуваха и съм възхитен от патриотизма и националния дух на тези хора. Гостуваха и ученици от Музикалния колеж, които показаха завидно уважение към културата и традициите български. Винаги сте добре дошли в България - вашата мила Родина и в Своге - тук вие ще останете в нашите сърца во веки.

Здравейте,всички!
Аз съм Нико и съм от България. Създавам тази тема относно Твърдица. За 3 Март част от вас се завърнаха в България и по-конкретно в град Своге.Искам да споделя,че когато разбрах за вашата съдба,тоест за преместването ви от Родината,аз откровено се разтроих. Аз съм само на 16 години и ужасно ме е срам,че се наложи вашето завръщане да ме просветлява относно вас. Когато разбрах какво е трябвало да направите,нещо се обади тук отляво. Аз съм изключително чувствителен на тема България,даже съжалявам,че не съм се родил 130 години по-рано!!! Най-същественото,което искам да споделя с вас е,че се възхищавам на духа ви и невероятно много страдам за вас.Защото за мен България е там,където има българин,а най-милото място-това е домът.При самото произнасяне на думата "Родина" аз настръхвам.Всяка една отрязана част прави агонията още по-голяма.От всичките части става едното цяло-Бялгария.Дори да сте далеч аз ви чувствам близки,в сърцето си.Уверявам ви,че ще направя всичко възможно да популяризирам форума ви.За мен това е някак важно.Може би звуча глупаво,не знам.Надявам се някой да ме разбере...А имам още толкова неща да кажа...Ако някой се интересува,моля да пише в тази тема!
Благодаря ви,че ви има!!!

Ето няколко снимки от събитието, любезно предоставени от Николай Дойчинов(Нико).
























А ето и видео материал от събитието

Няма коментари: